BSL-links

Navigatie

Over de website Extremiteiten

Op deze website vindt u de integrale inhoud van het boek Extremiteiten, aangevuld met video's, extra bestanden, een verklarende woordenlijst en links.

 

Ga naar de overzichtpagina Inhoud boek voor een overzicht van de hoofdstukken.

  • Bovenaan iedere hoofdstukpagina kunt u doorklikken naar de verschillende paragrafen.
  • Rechts op de pagina kunt u doorklikken naar de andere hoofdstukken.
  • Vanuit de tekst van de technieken en oefeningen kunt u direct doorklikken naar de bijbehorende video, of klik op de overzichtspagina Video, bovenaan deze pagina.

 

Het is onze doelstelling om Extremiteiten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van de gebruikers. We zijn daarom erg benieuwd wat u van de website vindt. Heeft u opmerkingen over het boek en/of de website? Laat het dan weten via het contactformulier.

 

Disclaimer website

Bij de samenstelling van deze website heeft Bohn Stafleu van Loghum geprobeerd alle rechthebbenden te achterhalen. Degenen die desondanks menen rechten te kunnen doen gelden, worden verzocht contact met ons op te nemen.

 

Disclaimer video's

Leest u eerst deze disclaimer door, alvorens u de in dit boek beschreven en via de website getoonde technieken toepast.

 

De fysiotherapeutische en manueeltherapeutische skills die zijn opgenomen, worden gedemonstreerd door ervaren manueeltherapeuten (de auteurs) en worden uitgevoerd op gezonde, jonge proefpersonen. De auteurs hebben de skills tijdens de filmopnames zo zorgvuldig mogelijk – conform de uitvoering in de dagelijkse praktijk – uitgevoerd. De toegevoegde (didactische) waarde van het bewegende beeld is dat zowel de dagelijkse praktische realiteit als de uitvoering van de technieken van begin tot eind kan worden getoond. De video's kunnen door de kijker thuis op het gemak ongelimiteerd worden herhaald, stopgezet en bestudeerd.

Vervolgens kan de betrokken techniek onder deskundige leiding worden geoefend. De internetpresentatie bij Extremiteiten – Manuele therapie in enge en ruime zin ondersteunt de beschrijving van de technieken in het boek (en vice versa).

De opnames hebben slechts betrekking op onderdelen van een totale fysio-/manueeltherapeutische behandeling en dienen in een ruimer verband te worden geplaatst. Ook biedt dit medium niet de ruimte om alle mogelijke middelen en hun varianten te laten zien. De auteurs benadrukken dat slechts enkele mogelijkheden worden getoond en dat er meerdere correcte uitvoeringen mogelijk zijn. De supervisie van ervaren docenten met ‘just-in-time-information’ is en blijft daarom zeer gewenst.

Veel HVT-manipulatietechnieken zijn coördinatief niet eenvoudig uit te voeren en kunnen bij een foutieve uitvoering en/of indicatiestelling blijvende schade bij patiënten veroorzaken. De auteurs kunnen geen verantwoordelijkheid dragen voor de gevolgen van foutief toepassen van de beschreven en op de website getoonde technieken.

Onderdeel van